Maj er menstruationens måned, og DET skal fejres!

josefin-1234218-unsplash.jpg
Period Talks kommer tilbage til København og lægger for første gang vejen forbi Aarhus senere på måneden. Få alle deltaljerne her.

Den 28. maj er det international menstruationsdag, eller Menstrual Hygiene Day, som dagen officielt hedder. Datoen repræsenterer de 28 dage i en gennemsnitlig cyklus og de gennemsnitligt fem dage, en menstruation varer, og er skabt for at sætte fokus på menstruerende personers vilkår rundt omkring i verden - herunder i Danmark.

Hvis du længe har fulgt med på bloggen her eller på instagram ved du måske også, at det ikke er første gang, Menstrual Hygiene Day optræder i en dansk kontekst. Sidste år var jeg nemlig med til at arrangere Period Talks på Huset i København, hvor vi hyldede menstruationen med oplæg om cyklus fra bl.a. Mary Consolata Namagambe og Gry Senderovitz. Dagen blev så stor en succes, at det ville være en skam ikke at spille videre på menstruationstrommerne igen i år. Derfor kan du glæde dig til en ny omgang Period Talks i både København og Aarhus!

Inspirerende, lærerige og sjove oplæg på programmet

I år er det Kvinde Kend Din Krop, der er hovedarrangør på eventet, og programmerne i de to byer er spækket med fede indslag.

I København vender Gry Senderovitz tilbage med en badass talk, der blandt andet vender begrebet menstruationssex, og Natasha Brock indtager scenen med en snas af sit populære standupshow Psyclus, der med relatérbare chokocravings og gynækologanekdoter hiver det sjove frem i menstruation.

På scenen kan du også møde undertegnede, når jeg optager et live afsnit af podcasten Kærlig hilsen Underlivet med Mary Consolata Namagambe om hendes arbejde med virksomheden She for She, der producerer genbrugelige bind til udsatte piger og kvinder i Uganda. Og endelig har vi samlet en stærk håndfuld kunstnere, der lader sig inspirere af underlivet og cyklus i deres arbejde, herunder Amalie Grauengaard, der laver empowering gipsafstøbninger og smykker af vulvaer. Det hele går ned i Balsalen i Huset KBH fra kl 18-21 d. 28. maj.

Menstruation på den politiske dagsorden

Aarhus tyvstarter menstruationens dag med det første jyske Period Talks nogensinde d. 27. maj i Domen på Aarhus Havn. Her kan du møde Viceborgmester Camilla Fabricius, der som én af de få politikere i Danmark rent faktisk synes, at menstruation er værd at tale om (Aarhus people, take note, der er snart valg!). Gry Senderovitz og Mary Consolata Namagambe rejser også med over til det jyske og deler ud af deres viden og erfaringer, og fordi man jo ikke kan sige Aarhus uden også at sige Kvindemuseet, vil der selvfølgelig også være et oplæg fra Kvindemuseet om menstruation i seksualundervisningen gennem historien.

Endelig byder Period Talks i Aarhus også på udstillingen Cycles and Round Objects, der med ler forsøger at skabe et visuelt sprog for menstruationscyklussen og en forståelse for mennesket som en del af naturen.

Gratis goodiebags til de hurtige

Ligesom sidste år vil der selvfølgelig være GRATIS goodiebags til de første til en værdi af ca. 500 kroner (!!) så skynd dig at klik tilmeld på Facebook til eventet i København eller Aarhus og glæd dig til en skøn aften i selskab med en god håndfuld af de ypperste cyklusentusiaster i landet 💃🔴🗯

Forrige
Forrige

Menstruationskop føljeton: Test af den nye OrganiCup Mini

Næste
Næste

Er du klar til menstruationsemojien?!