Er du klar til menstruationsemojien?!

plan-uk-emoji-campaign-blood-drop-white.jpg

Den 8. februar var jeg inviteret i studiet hos TV2 News for at tale lidt om det, jeg er bedst til: menstruation. Det skete kort efter, at folkene, der har bestemt, at du skal kunne sende en lort med øjne til dine venner, vedtog en ny emoji, der forestiller en blodrød dråbe, som udkommer d. 5. marts 2019.

Med den nye emoji bliver det nu muligt at kommunikere lidt lettere om det der menstruation, der trods alt påvirker mange af os i ca. 6,25 år af vores levetid.

Det kan synes som en banal ting, men der er flere grunde til, at jeg ser vedtagelsen af en menstruationsemoji som en sejr for alle os, der bløder. Det er svært at benægte, at vores kultur er enormt visuel - se eksempelvis bare på vores skærmforbrug og konstante deling af billeder på tjenester som Instagram og Snapchat. Derfor er det vigtigt, at kulturen repræsenterer os allesammen, også visuelt.

Unicode Consortium, der står bag vores allesammens emojis, har tidligere udvidet sortimentet på baggrund af netop et ønske om større repræsentation af eksempelvis kvinder og personer med forskellig hudfarve (nogen, der husker dengang, man kun kunne være mandlig vægtløfter eller hetero i emoji-land?). Ved den seneste opdatering i 2017 fik vi eksempelvis en emoji af en kvinde med hijab (foruden de uundværlige emojis af mytiske væsener såsom elvere, havfruer og vampyrer...).

Når rundt regnet halvdelen af verdens befolkning får menstruation på et eller andet tidspunkt i sit liv, hvorfor så ikke også have en emoji til at symbolisere dette helt naturlige fænomen? Det spørgsmål var der heldigvis nogen, der var så dristige at stille. Nemlig Plan International UK, der på baggrund af en undersøgelse om, hvordan menstruation påvirker unge menneskers liv i Storbritannien, i 2017 lavede hele fem bud på, hvordan en menstruationsemoji kunne se ud.

Knap 55.000 mennesker deltog i afstemningen om, hvilken emoji, der skulle sendes ind til Unicode Consortium, og vinderen blev et par menstruationstrusser, som desværre fik afslag, hvilket man kun kan undre sig over.

Derfor teamede Plan International UK op med blodbanken NHS Blood and Transplant og lavede en mere "stueren" udgave, som er den bloddråbe, der endte med at blive godkendt. Med den kan brugere over hele verden snart betegne en bloddonation, blødning, skade - eller menstruation på bedste emoji-manér.

I den kommende opdatering finder man desuden en førerhund, en kørestol, mekaniske arme og ben og emojis, der symboliserer personer med hørevanskeligheder. Og en falafel.

Jeg glæder mig personligt til at få en menstruationsemoji, så vi kan gøre det lidt nemmere at tale om menstruation med hinanden og forhåbentlig gøre op med noget af al den stigma, der klistrer sig til den blødende krop 💪 

Forrige
Forrige

Maj er menstruationens måned, og DET skal fejres!

Næste
Næste

Er du ven med din cyklus?