Kærlig hilsen Underlivet

Hvad skal vaginaen hedde?

Hvad skal vaginaen hedde?

Skal man egentlig kalde vaginaen noget? Her mener jeg ikke, om man skal give den et fysisk navn som Jette eller Lone (selvom jeg ikke dømmer dig, hvis du har givet din vagina sådan et navn!). Nej, jeg mener: skal den hedde “vagina” eller hvad?

Måske er det et mærkeligt spørgsmål, men det er simpelthen fordi jeg på det sidste har sagt “bløde ud af tissekonen” temmelig mange gange. For når man laver en blog om menstruation, får man altså ret mange spørgsmål, som kræver svar, der indeholder noget med netop dén sætning.

Hver gang jeg siger det, så tænker jeg altid, at det er mærkeligt at sige “tissekone”. Det er på en og samme tid barnligt og alt for voksent. Tissekone er det ord, jeg selv er vokset op med. Da jeg var barn, tissede jeg med min tissekone. Ja, det gør jeg sådan set endnu. Men nu er ordet “kone” bare sådan noget virkelig voksent og trist noget. Konetøj. Konefrisure. Konekedelig. Og jeg synes ikke min vagina er sådan… Konet.

Så var det, jeg tænkte: burde jeg kalde den noget andet end tissekone?

Fisser er snerpede og kusser er gamle

Min kærestes forhold til vaginaer er, at så længe de er barnløse, er det fisser, og så snart de har fået børn, er det kusser. Det er sgu da til at forstå.

Men for mig er fisse noget man er, hvis man er alt for snerpet. Din sure fisse. Og så har ordet “fisse” fået sådan en næsten pornografisk status for mig, fordi alle i skolen altid sagde, at de skulle “have noget fisse” eller “se noget fisse” eller “slikke noget…” Ja, you get the point. Men kusse? Det lyder i mine ører som noget fra halvfjerdserne. Rødstrømpe- og hippieagtigt. Og ikke mig.

Min kærestes forhold til vaginaer er, at så længe de er barnløse, er det fisser, og så snart de har fået børn, er det kusser. Det er sgu da til at forstå.

De eksotiske, de fjollede – og de lidt for simple

Så er der “yoni”. Men det er sådan lidt for langt ude. Og så synes jeg det lyder, som om man ikke vil kendes ved den, når man kalder den “yoni”. Sådan har jeg det i øvrigt også med “punani”.

Der er også alle de andre mærkelige navne: fjams, fjas, sveske – listen er lang, fortsæt selv.

I “Totte og Malene”-bogen, som jeg læser for min søn, der har Malene en revne med et hul til at tisse med. Måske er det bare det jeg har også? Bortset fra, at der i den virkelige verden er mere end ét hul, og at jeg ikke bruger vaginaen til at tisse med… Nej, det dur heller ikke!

Jeg er i syv sind. Måske jeg bare skal give en et rigtigt navn i stedet. Som for eksempel Jette eller Lone. Så er jeg ude over det problem.

Kh den fortvivlede Maria

Indtast søgeord her