Der er brug for at vi zoomer ind på underlivet

Kopi-af-Præsentation-16_9-–-design-uden-navn.jpg

Tidligere på ugen spurgte jeg på Instagram, hvad bloggens næste underlivsfokus skal være. Efter en varm modtagelse af vores endometriose-fokus, kunne det måske være, at der sad andre derude med et lignende problem. Der ikke gik mere end 30 sekunder, før det første forslag tikkede ind. Derfra væltede det dagen igennem ind med opfordringer til emner, vi kunne undersøge på bloggen.

Opfordringerne var vidt forskellige, og det var faktisk meget påfaldende, at ikke to af dem var ens. Alt fra kroppens reaktion på hormoner til PCO og vaginose blev nævnt, og de kom alle steder fra; fra helt unge kvinder til kvinder med småbørn.

Min første tanke var: “fedt, folk gider rent faktisk at svare på vores spørgsmål!” (der skal ikke så meget til at begejstre mig…) Men så fik det mig til at tænke. Den enorme efterspørgsel virkede på en eller anden måde lidt absurd. Kunne det virkelig være rigtigt, at så mange kvinder manglede svar eller større bevidsthed omkring så mange - ganske udbredte - underlivstilstande? Eller var det bare fordi, vi havde spurgt så åbent, at disse kvinder henvendte sig til os?

Jeg vil ikke drage forhastede konklusioner, men jeg synes det er tankevækkende, at så mange kvinder henvendte sig til os og ønskede at få sat fokus på forskellige sygdomme og symptomer, når bare de blev spurgt helt uformelt. Og det er bare toppen af isbjerget. Tænk på alle dem, der ikke svarede den dag, men som stadig sidder tilbage med spørgsmål om deres underliv.

Selvom man godt kan blive lidt lang i ansigtet ved tanken om, at der generelt burde være større fokus på flere af de ting, der rører sig i underlivet, så er jeg alligevel glad for at kunne hjælpe folk med at blive klogere og mere bevidste om deres krop. Jeg er i forvejen gået hen og blevet hende, mine veninder kontakter, hvis deres menstruation bliver uregelmæssig eller deres kusse begynder at klø, og jeg har både mandlige og kvindelige venner, som har henvendt sig, når et par pointer fra seksualundervisningen skulle genopfriskes. Det er fedt at være hende, der ved en masse om cyklus og reproduktion!

Derfor er alle svarene fra vores lille rundspørge heller ikke glemt. De er samlet i en stak, som vi bestemt vil kigge nærmere på og prøve at finde svar på. Hav blot lidt tålmodighed…💗

Forrige
Forrige

FAQ: PCO(S)

Næste
Næste

Gæsteblog: Sådan opdagede jeg, at jeg har endometriose