Kærlig hilsen Underlivet

Tilbage på skolebænken – cyklus style!

Tilbage på skolebænken – cyklus style!

| Reklame for kurset Kvinde Kend din Cyklus |

Kort efter, at jeg selv begyndte at skrive om underlivet for snart tre år siden, stødte jeg på en kvinde ved navn Laura Grubb, der ligesom jeg, lod til at være drevet af en passion for at formidle kroppens genialiteter til et bredere publikum.

Først dukkede hun op i mit instagramfeed. Så i mine annoncer på Facebook. Og så i en samtale med en veninde. Ja, Laura var alle vegne, og hendes budskab var klart: cyklussen rummer så meget mere end en månedlig og til tider besværlig blødning. Den er faktisk en vigtig ressource, hvis man har lysten og modet til at lære den rigtigt at kende.

Af samme grund rakte jeg ud til Laura, da jeg på førsteåret af min kandidat i Kultur og Formidling skulle kreere en kortfilm om menstruationscyklussen. Og måske også derfor, at hun senere rakte ud til mig for at starte en debat om p-piller, som endte på forsiden af Femina.

Hvor min baggrund i journalistikken og kulturformidlingen er drevet af skarp analyse og til tider højtragende systemkritik, der stiller spørgsmålet, hvorfor vi tænker og taler om kroppen som vi gør, bevæger Laura sig i det kropsnære felt med konkret og håndterbar viden om, hvordan vi rent praktisk kan støtte op om og give næring til vores cyklus som den er.

Alt det vil jeg i de næste fire uger lære meget mere om. Jeg har nemlig sagt ja til at deltage på Lauras kursus Kvinde kend din Cyklus som et naturligt næste skridt i vores indbyrdes samarbejde og fælles begejstring for krop og underliv.

Sammen med Laura og hendes nyeste hold cyklusaspiranter skal jeg nu for alvor lære, hvad min menstruationscyklus kan bruges til – og jeg glæder mig! Ifølge Laura kan den nemlig bruges til en hel del…

Gennem de sidste par år har jeg på egen hånd oplevet, hvordan den simple handling at tracke min cyklus har skabt en øget kropsforståelse og indsigter i mit følelsesliv og sindsstemning i løbet af de 26-27 dage, min cyklus varer. Jeg er derfor mere end spændt på at se, hvad ting som kost, yoga og mere systematisk tracking kan føre med sig af positive resultater, når Laura deler ud af sin ekspertise i de kommende uger.

 

Laura Grubb underviser i cyklussen ud fra MOON-modellen, som giver et unikt indblik i de forskellige fasers særlige fordele.

Du kan følge med i min udvikling på instagram, hvor jeg det næste stykke tid vil fortælle mere om, hvad jeg har lært på Lauras kursus. Er du allerede nu interesseret i at tilmelde dig næste hold af Kvinde Kend din Cyklus til september, så kan du gøre det lige her.

(P.S. Alle køn kan deltage på kurset! Har du ikke en cyklus, men kunne du godt tænke dig at opnå mere viden om cyklussen og/eller at leve cyklisk, så ved jeg, at kurset også introducerer en række alternativer til at opnå dette. Du kan læse meget mere om kursets indhold i linket ovenfor).

Indtast søgeord her