Kærlig hilsen Underlivet

Menstruationskop føljeton: Test af MonthlyCup Mini

Menstruationskop føljeton: Test af MonthlyCup Mini

Menskopp, der står bag mærket MonthlyCup, har været så søde at sponsorere en MonthlyCup Mini til anmeldelse. Jeg er derfor forpligtet til at skrive, at dette blogindlæg er sponsoreret – min mening om produktet er dog min egen.


Som enhver der følger mig efterhånden ved, har mig og den berygtede menstruationskop ikke været en Jack og Rose kinda love story. Snarere tværtimod.

Efter at have bakset med forskellige menstruationskopper i nu tre (!) år, er jeg nået til en erkendelse af, at det måske også er okay ikke at have et særligt bånd til min menstruationskop, som alle andre omkring mig tilsyneladende har med deres.

Ikke desto mindre prøver jeg mig stadig frem med menstruationskoppen, når jeg har tid og tålmodighed til det.  Og med et tilbud i min DM på instagram om en gratis én fra Menskopp, der forhandler  MonthlyCup, gav det fint mening at fortsætte menstruationskopeventyret lidt endnu.

Her er min anmeldelse af MonthlyCup, der som flere andre, bl.a. OrganiCup, er begyndt at forhandle en miniudgave af deres klassiske menstruationskop.

MonthlyCup Mini: Form, størrelse og særlige features

På min rejse med menstruationskoppen, har jeg været i kontakt med en del forskellige slags kopper. Selvom langt de fleste kopper er fremstillet i silikone, er der alligevel stor forskel på, hvordan forskellige brands føles i hånden og, øhm, i kussen.

Modellen, jeg modtager til anmeldelse har farven Blue Sapphire, der er en gennemsigtig blå, som adskiller sig fra de primært lyserøde og helt gennemsigtige neutrale menstruationskopper, jeg ellers har prøvet.

Monthlycup Mini

Ved første øjekast ser MonthlyCup Mini, der er fremstillet i Sverige, ikke meget anderledes ud i forhold til mange andre menstruationskopper bortset fra, at den er mindre i størrelsen og føles lidt – i mangel af bedre ord – cheap at røre ved.

Koppen måler 55×37 mm og kan rumme 15 ml – altså betydeligt mindre end de fleste standardkopper, der kan rumme op til 20-25 ml, og endnu mere, hvis vi taler large menstruationskopper.

Går man helt tæt på, har MonthlyCup Mini dog flere features, der gør den lidt anderledes end andre kopper, jeg har prøvet. Sammenlignet med OrganiCup Mini føles MonthlyCup Mini en smule fastere og faconen lidt mere aflang i det, og stilken i bunden består af en kort, kugleformet tap, der er decideret hård at røre ved. De klassiske griberiller langs bundens yderside er til gengæld langt mindre udtalt hos MonthlyCup Mini. En anden ting, som jeg bemærker, er åbningens diameter, som er bredere og lidt fastere.

Den største forskel, som jeg først spotter efter lidt inspektion, er dog hullerne i toppen af koppen, som er langt større end jeg er vant til. Da jeg først opdager dem, virker det faktisk voldsomme i forhold til den lille kop, modsat fx OrganiCup’en, hvis huller er meget smallere – og ligger skråt i koppens silikonevæg, som lufthullerne gør i de fleste menstruationskopper på markedet.

På trods af “forskrækkelsen” finder jeg hurtigt ud af, at de lige huller i MonthlyCup’en gør det nemmere for mig at få koppen til at folde sig ud ved indsætning (og bryde vakuumet, når den skal ud igen). Dog skal det siges, at større lufthuller desværre også betyder, at koppen hurtigere lækker, når den er ved at være fyldt op, hvilket jeg vil vende tilbage til om et øjeblik.

Men først et par ord om selve indsætningen.

Monthlycup Mini

Indsætning og førstehåndsindtryk

Fordi jeg som regel fægter en del med at få menstruationskopper til at folde sig ud (*One Direction’s Story of my life spiller i baggrunden*), er det med en vis nervøsitet, at jeg sætter min nye MonthlyCup Mini op første gang. Koppens bund er ikke just smidig på grund af den faste kugleformede stilk, så jeg oplever som noget af det første, at koppen er enormt svær at twiste rundt efter indsætning. Ikke mindst fordi de bløde griberiller på koppen bliver meget ikke-gribeagtige, når de er dækket af skedesekret og blod…

Jeg opdager dog, at jeg, ligesom med OrganiCup Mini’en, kan trække koppen helt ned mod skedeåbningen, hvor den folder sig ud, hvorefter jeg snildt kan skubbe den op og på plads. Det kræver selvfølgelig lidt snilde og at man ikke er spændt helt op i underlivet, men det virker for mig, og jeg synes faktisk, at det er en meget behagelig måde at sætte kop i, fordi jeg ved, at koppen i det mindste er foldet HELT ud. Noget, jeg indtil for nylig har haft enormt svært ved at gennemskue, uanset hvilken kop, jeg har brugt. MonthlyCup Mini’ens lidt fastere kant i toppen hjælper dog på det – og det der med, at den føltes lidt cheap i hånden? Det kan jeg slet ikke mærke, når den først er inde.

Fordi MonthlyCup Mini er så lille, er jeg til gengæld lidt skeptisk omkring, hvorvidt jeg har “ramt rigtigt”, da den efter et par forsøg er inde. Egentlig giver det meget god mening: når koppen bliver mindre, er der mere plads omkring den, og dermed også mere plads til at bløde ved siden af. Det er med andre ord en helt anden oplevelse, end dengang, jeg gik XL på mit kopeventyr

Konklusion på første forsøg med MonthlyCup Mini

Min blødning er altid kraftigst på dag 1 og 2, men sjældent så kraftig, at jeg behøver super super plus tamponer og natbind, som jeg har hørt andre gør (*host* Annika Aakjær *host*). Uden de store skrupler lægger jeg mig derfor til at sove med MonthlyCup Mini i på første dag… og vågner i en suppe af mit eget blod klokken 4 om morgenen, fordi koppen allerede er fuld. I momentet tænker jeg “#%!*@”, selvom min spontane sengetøjsskiftning klokken bæ snarere skyldes min egen dårlige dømmekraft, og ikke så meget den stakkels, overfyldte kop.

Ud over natteroderiet oplever jeg ikke flere gennemblødninger med MonthlyCup Mini, end jeg ellers er vant til med mine andre menstruationskopper (andre, hvis underbukser har set en stigning i blodpletter, efter de begyndte at bruge kop?!🙋‍♀️).

Så jeg tænker umiddelbart succes!

Monthlycup Mini

Sammenlignet med OrganiCup Mini, er der altså tale om en lille menstruationskop med lidt mere fasthed og unikke features, der gør den oplagt til dig, der af den ene eller anden grund har brug for en kop i Mini-klassen. De mindste designvariationer kan være det, der gør tricket for lige netop dig, så jeg vil helt klart anbefale at prøve dem begge – af hver deres årsager.

Som med så meget andet kommer ens valg af menstruationskop an på en milliard ting (okay, måske ikke en milliard, men I ved hvad jeg mener), og hvad der virker for mig, kan måske være fuldstændig ubrugeligt for dig. Ligesom at man snildt kan have brug for flere forskellige menstruationskopper alt afhængig af ens forskellige blødningsdage.

MonthlyCup Mini (th) og OrganiCup Mini (tv) er begge to gode bud på en menstruationskop til dig, der har brug for en mindre kop.

Personligt tror jeg, at MonthlyCup Mini bliver et godt alternativ på dage, hvor jeg har mod på menstruationskoppen, men godt kan nøjes med en mindre variant (ergo ikke blødningsdag 1, når jeg sover…)

Jeg vil i hvert fald prøve!

Har du prøvet en mini-menstruationskop? Hvad synes du om den?

Emma xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Indtast søgeord her