Kærlig hilsen Underlivet

Opråb: Hvorfor er det, at vi kun kan hviske om menstruation?

For nylig fortalte mine veninder mig om Natasha Brock. Jeg havde ikke hørt om hende. Hvis du heller ikke har, så var hun med i opløbet til at vinde DM i stand-up tidligere i år. Og hun har lavet et lille indslag, som handler om menstruation og når det er pinligt at få menstruation, som du kan se øverst i indlægget her.

Det sjove er, at selv samme uge, som mine veninder gjorde mig opmærksom på Natasha Brock, havde jeg selv skrevet noter til det her blogindlæg.

For menstruation er en stille hvisken. Aldrig en talen i naturligt toneleje eller en råben, men en hvisken. Stille og hemmelig.

Læs også: 5 foruroligende facts om menstruation, du bør kende til

Dengang vi blødte i gymnasiet og på Roskilde Festival

Menstruation har altid været en hvisken i mit liv. Pigerne i min folkeskoleklasse hviskede om dem, der blødte igennem (“ad, hvor klamt. Har hun overhovedet ikke styr på, hvordan man bruger et bind?”) og de hviskede hvis de manglede noget (“har du en tampon? Jeg har fået mit lort og jeg har bare totalt glemt at komme tamponer i tasken”).

Menstruation er en stille hvisken. Aldrig en talen i naturligt toneleje eller en råben

På gymnasiet hviskede de også om menstruation og kropslugte (“SÅ klamt. Jeg kom ud på toilettet efter Charlotte og så lugtede der bare af mens. AD! Det må være fordi hun også sveder sådan”).

På Roskilde Festival hviskede de også, men det var mest om hvor de gode toiletter var, når man skulle skifte bind eller tampon på plastiktoiletter, der havde stået for længe i solen uden at slamsugeren havde været forbi og tage toppen af lortet (“nede i Agora C står der nogle. De er gode! De er gemt lidt væk, så man skal bare tage de bageste der vender ud mod motorvejen, de er ikke så fyldte og i går var der stadig håndsprit”)

Den hvisker i øvrigt stadig.

Det er stadig pinligt at få menstruation

For nylig var jeg til en polterabend. Vi var kun kvinder til stede og nærmest alle var i den fertile alder – altså menstruatorer. Og pludselig kunne jeg igen høre den der hvisken: “har du en tampon eller et bind? Nej? Ok, hvad med dig? Det er bare Caroline, der har fået menstruation”.

Det var for pinligt for Caroline selv at spørge… Det var for pinligt, fordi Caroline havde fået menstruation. Men hvorfor? Det er sgu da ikke pinligt at få menstruation… Jeg har da overhovedet ikke styr på, hvornår jeg skal have menstruation (eller lidt har jeg, men min menstruation kommer ikke på klokkeslæt). Så det kan da ikke være pinligt at det kommer. Den naturlige kropsfunktion, der hver måned forekommer for de fleste kvinder, er pinlig – selv udelukkende i selskab med andre kvinder? Det er SKØRT!

Det er sgu da ikke pinligt at få menstruation

Jeg havde lyst til bare at råbe: “HEY LADIES! Er der én af jer, der har bind eller tampon i tasken?”

Men jeg gjorde det ikke. For jeg turde ikke… Jeg var bange for, at de andre kvinder ville blive sure på mig over at være så direkte. Jeg kendte dem jo ikke så godt. Vi havde det jo lige så hyggeligt. Der lugtede jo også lidt af sure tæer, og jeg havde tusind andre undskyldninger.

Jeg ville ønske, jeg turde. Måske råber jeg højt, næste gang menstruationen hvisker, fordi nogen synes det er pinligt at få menstruation. Tør du?

Indtast søgeord her