Kærlig hilsen Underlivet

Nyt fra Underlivet: YOU RUN Copenhagen & PeriodTalks

Nyt fra Underlivet: YOU RUN Copenhagen & PeriodTalks

I søndags deltog Maria og jeg i vores første løb nogensinde. Som nogle af jer måske allerede har set på Instagram, deltog vi i YOU RUN Copenhagen, som går ud på at samle penge ind ved at løbe for en god sag. Hverken Maria eller jeg løbetræner i vores fritid, og hvis jeg skal være ærlig, bryder jeg mig faktisk slet ikke om at kampsvede på et løbebånd med hjertet dunkende helt oppe i drøblen. Men da vi så, at man kunne løbe for Plan Danmark sammen danske Real Relief, der producerer antibakterielle og genanvendelige bind til fattige piger i blandt andet Kenya, var der ingen tvivl om, at vi skulle med!

Heldigvis var der intet krav om, at man skulle løbe en ironman eller et maraton, så vi nøjedes med den korte distance på 5 kilometer. (Som var mere end rigeligt for vores relativt utrænede ben, haha). Personligt har jeg aldrig i mit liv løbet 5k i ét hug og regnede derfor med at måtte holde pauser indimellem. Igen: jeg hader virkelig at løbe. Men det skete bare ikke! Jeg fortæller mig selv, at det var fordi vi løb for pigerne i Kenya. Klassisk Emma-logik.

Knap 3.000 piger får genanvendelige bind

Efter løbet blev det offentliggjort, at alle, der havde løbet til fordel for Plan Danmarks sag til YOU RUN Copenhagen, i alt havde samlet penge nok ind til at kunne give flere end 2.900 piger i Kenya genanvendelige bind, så de kan gå i skole uden at være bange for at bløde igennem, når de har menstruation. Det fortjener gentagelse: 2.900 piger. Og det er kun én ud af de mange gode sager, man kunne løbe for til søndagens løb. Jeg tør godt sige, at jeg er fan af konceptet.

For at det ikke skulle være nok, tog Real Relief-teamet tilmed turen rundt om Københavns inderhavn iført kostumer, der skulle forestille virksomhedens genanvendelige bind, SafePad. Kudos til marketingafdelingen for den sprøde idé!

YOU RUN Copenhagen 2018

Efter løbet mødte vi Trine Sig fra Real Relief. Vi skulle selvfølgelig have et billede med hende i SafePad-kostumet.

Ny samtalesalon i København 28. maj

Den næstbedste mærkedag efter kvindernes internationale kampdag er Menstrual Hygiene Day d. 28. maj. Det skal selvfølgelig fejres! Derfor forvandler vi denne dag Musikcaféen i Huset i København til én stor samtalesalon om menstruation. Eventet hedder PeriodTalks, og Kærlig hilsen Underlivet er samarbejdspartner på projektet sammen med blandt andre superseje Kira Skovbo Moser, som driver Instagrambloggen talkingperiods.

Programmet kommer blandt andet til at byde på en række talks om menstruation og tabu forbundet med det at bløde. Blandt andre kommer NGO’en Womena, som vi tidligere har arbejdet sammen med i forbindelse med vores egne meetups. Og så vil OrganiCup være til stede og klar til at tage en snak om menstruationskopper og den forskel, koppen gør for både sundhed og miljø. Læs mere om PeriodTalks og tilmeld dig her.

Vi glæder os til at se dig! 💗

PeriodTalks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Indtast søgeord her