Kærlig hilsen Underlivet
Noget nyt spirer

Noget nyt spirer

Foråret er min yndlingsårstid. Det er her ting får en ny begyndelse, her vi fejrer påsken, som tilfældigvis er min yndlingshøjtid, og her naturen begynder at dirre med spirer, skud og knopper. Foråret skænker i sin essens en ny chance til dem, der måtte være villige til at tage den. Det er sådan jeg ser det, i hvert fald. Og derfor har jeg sat mig ned og skrevet lidt om, hvad dette forår betyder for os og vores arbejde med denne blog. For der er, som jeg også skriver i overskriften, noget nyt, der spirer…


Kærlig hilsen Underlivet – et kærlighedsbarn

Kærlig hilsen Underlivet blev undfanget i en rus som så mange andre børn, man først opdager er ønskebørn, når de er født, og man som nybagt forælder forelsker sig i dem. Fra Maria og jeg første gang mødtes på Café Pixie på Østerbro – bragt sammen af skæbnen og en fælles bekendt fra Berlin, der var på visit i København – gik der ikke lang tid, før vi, berusede af hinandens energi og tanker om menstruation og krop, hovedkulds kastede os ud i at bygge bloggen sammen. Det var, på en måde, kærlighed ved første blik.

Nu er det snart et år siden, vi mødtes, og idéerne, der senere skulle blive til denne blog, begyndte at spire. Men som så mange andre forældre har vi med tiden måtte sande, at noget aldrig kan blive helt perfekt. Supermor eller -far findes ikke. Der vil altid være gylp og lortebleer og korte lunter – og der vil aldrig være tid nok til at nå det hele.

I vores tilfælde var det familien, arbejdet og, for at være ærlig, egentlig bare livet og dets til tider uransagelige badutspring, der gjorde, at vi hver især i sidste ende ikke kunne leve op til vores egne forventninger om at udkomme ugentligt og være allevegne med vores elskede Kærlig hilsen Underlivet. Vi kunne ikke være de supermødre, vi så brændende ønskede at være for den blog, vi havde sat i verden. Derfor har du måske oplevet, at vi har været lidt stille det sidste stykke tid. Måske har du slet ikke lagt mærke til noget som helst. I så fald håber jeg, at du vil lægge mærke til os, når vi for alvor tager fat.

Så meget godt i vente

Det har på mange måder været en lang og nådesløs vinter for os begge. Men nu er foråret her. Det kribler under sneen. Vi kan mærke det.

Derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige to ting: 1) Vi er her stadig og 2) We are working on it

Kærlig hilsen Underlivet er stadig i kravlestadiet, og vi er stadig ved at finde ud af, hvor vi skal kravle hen. Men kravle, det skal vi (og helst også lære at gå engang). Uden at løfte sløret for meget kan jeg fortælle, at vi arbejder på at udkomme med flere forskellige, informerende og debatskabende formater – og vi vil, så vidt det er muligt, være endnu mere synlige. På bloggen, på de sociale medier og i den rigtige verden uden for internettet.

Idéerne sværmer om os som tørstige myg i sensommerskumring. Nu er det tid til at se dem spire… Hav blot lidt tålmodighed.

💗

Emma

Billede fra sidste meetup i Copenhagen Menstrual Collective d. 15. marts, som vi afholdt sammen med Womena og Kira Skovbo Moser, der smadrer tabuer på sin instagram-profil @talkingperiods 💪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Indtast søgeord her