Kærlig hilsen Underlivet

MØG-DAGEN

MØG-DAGEN

I dag er en dårlig dag. I dag er en dag fyldt med tanker og følelser. I dag er en dag, som jeg kender alt for godt, men som jeg aldrig før har anerkendt – ikke før i dag!

I mange, mange, mange år (ok, så gammel er jeg heller ikke!) har jeg med jævne mellemrum haft dage, hvor jeg synes alt er meningsløst. Alt er trist, ligegyldigt og det fylder alt i mig. Jeg føler mig forkert, jeg føler mig nedtrykt, jeg føler mig som en fiasko. Sådan har de fleste det nok fra tid til anden – det kaldes livet.

Men på denne dag er alle følelser jeg mærker ligesom forstærket (mit bud er ca x1.000.000, men jeg overdriver nok en smule i dag…). For en del år siden ville de følelser have haft grundlag i noget andet, og de “dårlige” dage var der flere af. Dengang ville sådan(ne) en dag(e) have fået tag i mig og være blevet siddende i længere tid. Og jeg ville begynde at analysere på, hvorfor jeg havde det sådan, og hvad der mon var i vejen med mig/livet/andre mennesker etc.

Hvorfor har jeg det dårligt?

Dengang handlede det om, at jeg var på hormonprævention. At jeg havde humørsvingninger afhængigt af niveauet af diverse mere eller mindre naturlige hormoner. Det kaldes bivirkninger…

I dag er det en anden snak. Nu kan jeg faktisk analysere mig frem til, hvornår sådan en dag med stor sandsynlighed indtræffer. Men jeg har ikke været så god til at markere dagen i kalenderen, og jeg har ofte først dagen efter opdaget, HVORFOR jeg havde det så dårligt.

I dag er dog første gang, at jeg rent faktisk har forbundet prikkerne, MENS det sker!!

Jeg bliver en havgasse, der snerrer af folk i køen i Netto eller smider karkluden efter min kæreste fordi han ikke gider tage opvasken

Du har nok regnet det ud nu! Jeg skal have menstruation i morgen!

Jeg har det grundlæggende helt elendigt, når PMS’en hærger. Jeg er trist og grådlabil (“Se lige hvor sød den lille pige i BØRNEfonden reklamen er. Hvor er det dog uendeligt trist at hun lever sådan et sølle liv. Jeg bærer alene skylden for lavindkomstlandenes problemer. Hulk”).

Læs også: The struggle is real: Menstruation i Ugandas bush

Jeg bliver en Tudemarie over alle hverdagens småproblemer

Jeg tror, at alle mine følelser skyldes STORE, UOVERKOMMELIGE problemer (“Jeg klarer aldrig at blive succesfuld fordi jeg har store næsebor og små bryster. Ingen gider ansætte én der bruger str. 39 i sko. Der er ikke flere æg i køleskabet, fordi jeg er en tåbe der ikke kan handle. Nu dør vi af sult”).

Og faktisk gør det mig virkelig trist, hvorefter det gør mig ganske urimelig. For i dagens samfund er det svagt at vise tristhed, medmindre man har en god grund. Og menstruationens komme er ikke en anerkendt grund (endnu!). Jeg bliver en havgasse, der snerrer af folk i køen i Netto eller smider karkluden efter min kæreste, fordi han ikke gider tage opvasken. Jeg udvikler generelt karaktertræk, jeg ikke finder særligt flatterende, og som jeg ikke kan kende mig selv i. Det gør også, at jeg skælder ud på mig selv. For det meste inde i mit hoved (her citerer jeg ikke, det er simpelthen for grimt et sprog, jeg bruger…).

Faktisk har jeg mest af alt lyst til at grave mig ned i et lille hul og ligge i fosterstilling, indtil det går væk igen. Bare græde og sove. I den rækkefølge.

Blod på toiletpapiret løser mysteriet

Nu ville visse personer sikkert tænke “sikke en nedtur, dårlig dag OG menstruation i morgen”. Men jeg tænker faktisk “HURRA!”. For det betyder nemlig at jeg IKKE er en luset fiasko, der ikke har styr på noget som helst. Det betyder bare, at JEG SKAL HAVE MENSTRUATION I MORGEN! Pyha! Jeg er ikke deprimeret ud over det sædvanlige, og verden er ikke mere eller mindre af lave i dag end den var i går.

Det går over i morgen, det ved jeg. For det plejer nemlig altid at være en bedre dag, dagen efter jeg har haft det SÅ skidt. Med opdagelsen af, at min PMS er væk, kommer også opdagelsen af blod på toiletpapiret. OG SÅ FORBINDER JEG PRIKKERNE!! Men denne gang skete det i mens jeg græd, hvilket for en gangs skyld faktisk gør det helt ok at være i.

Jeg tror, jeg vil være ekstra god ved mig selv i dag, for min krop fortjener faktisk kærlig omsorg, nu hvor den skal på arbejde de kommende fem dage.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Indtast søgeord her