Kærlig hilsen Underlivet

Menstruationskop føljeton: Test af den nye OrganiCup Mini

Menstruationskop føljeton: Test af den nye OrganiCup Mini

Sidste sommer gav jeg koppen en ny chance efter at have bøvlet med silikonehelvedet i et lille års tid uden held. Mit problem bestod dengang i, at jeg sjældent kunne få min menstruationskop til at folde sig ud, når den endelig var kommet ind. Det resulterede indimellem i utålmodige udbrud på badeværelset med det resultat, at mit badeværelse ofte lignede en scene fra Dexter, når jeg havde menstruation.

Dengang tænkte jeg, at hvis koppen bare var stor og hård nok, skulle den nok kunne overvinde mine stædige skedevægge, der gang på gang insisterede på at mase min første kop, en OrganiCup størrelse A, flad som en pandekage. Så jeg stormede ud og fandt en Lunette størrelse 2. En grande kop, der næsten gjorde ondt at trykke flad med fingrene, og som var så hardcore, at den med jævne mellemrum kunne finde på at folde sig ud og flyve ud af fingrene på mig, før jeg overhovedet var nået ned til mine nedre regioner (må jeg endnu en gang tillade mig at understrege, hvor ondt det gør at blive nunchagoet i klitten af et punchdown fold…)

Stor kop, store problemer

Lunette-koppens hårdhed og størrelse skulle dog vise sig at hjælpe gevaldigt på mit indledende problem. Koppen foldede sig fint ud 9 ud af 10 gange, indimellem med et tydeligt ”plop!” til følge. Alligevel var skiftet ikke nok til få mig helt med på menstruationskop-dillen. Ikke mindst fordi den hårde kop trykkede på mit urinrør i en grad, at jeg virkelig skulle mentalisere Niagra Falls, når jeg skulle tisse med den i. Hvad værre var: jeg lækkede STADIG ofte, når jeg brugte menstruationskoppen! Uanset hvordan jeg så vendte og drejede den. Bogstaveligt talt.

Så jeg gik tilbage til et miks af økologiske engangsbind og mine genbrugelige stofbind fra Real Relief – til stor sorg, for jeg har virkelig været plaget af infektioner, og bryder mig ikke om den indelukkede følelse af at have et bind på (og tamponer suger legit al livsenergien ud af mig, med mindre det er den eneste mulighed, jeg har, og de er øko)

Blød silikone = super komfort

Da OrganiCup for nylig lancerede deres miniudgave, tænkte jeg så, at det måske var på tide at give menstruationskoppen en ny ny chance. Miniudgaven er, som navnet antyder, den mindste af OrganiCups nu tre menstruationskopper, og er for dig, der af den ene eller den anden grund har behov for en mindre kop. Det kan fx være på grund af lavtsiddende livmoderhals, lette blødninger, ukomfortabelhed eller smerter ved brug større kopper, smerter i underlivet generelt, eller hvis du er menstruationskop-nybegynder og/eller har svært ved at indføre en standardkop.

organicup mini

Mange kop-producenter markedsfører deres menstruationskopper efter, hvor meget man bløder, men der kan være mange andre grunde til, at man vælger en stor eller en lille kop. Jeg har selv et meget let flow, og skal derfor ikke tømme min kop så tit.

OrganiCup ligger i forvejen til den bløde side, men miniudgaven lader til at nå nye højder, hvad angår komfort. Jeg har seriøst aldrig mærket så blød en kop før. Det er både godt og skidt. De dårlige nyheder først: har du svært ved at få standardkoppen til at folde sig ud, vil problemet nok ikke gå væk ved at skifte til miniudgaven. Den bløde silikone folder sig let sammen og er ikke ligeså ”modstandsdygtig” overfor tryk, som andre kopper er.

Til gengæld er OrganiCup Mini som sagt ekstremt behagelig, så snart den er inde og sidder korrekt, hvilket klart er et plus. Jeg behøvede for en gangs skyld ikke klippe stilken, OG jeg kunne tisse helt uden at bruge tid på at komme i zen først (prøvede ikke at lave nummer to med koppen i, men har generelt svært ved nummer to, når jeg har kop i. Mit indtryk er, at det som alt andet er meget individuelt…)

Et trick til at få menstruationskoppen foldet ud

Er OrganiCup Mini så en tabt sag for os, der kæmper med at få vores menstruationskop til at folde sig ud? Bestemt ikke! Faktisk fandt jeg ud af, at koppen er så lille, at jeg ved at trække forsigtigt i stilken, kunne få den helt ned til skedeåbningen, hvor den foldede sig ud og derefter kunne skubbes forsigtigt på plads. Det vil dog ikke være alle, der finder det lige behageligt at gøre det på den måde, så igen vil jeg anbefale, at man prøver sig frem og ser, hvad der virker bedst for én selv.

Om min jagt på den perfekte menstruationskop er nået sin ende, er endnu svært at sige. Men jeg vil helt afgjort øve videre med min OrganiCup Mini og krydser fingre for, at menstruationskopeventyret får en lykkelig slutning!

Har du prøvet OrganiCup Mini, og hvad synes du om den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Indtast søgeord her