Kærlig hilsen Underlivet

På jagt efter den perfekte menstruationskop

På jagt efter den perfekte menstruationskop

Ok, jeg har en tilståelse. Jeg er ikke gode venner med min menstruationskop og har aldrig været det. Men jeg ELSKER den alligevel. Hvis du har set How I Met Your Mother, så forstår du det nok bedre, hvis jeg siger, at jeg er Ted og min menstruationskop den smukke, uopnåelige Robin. Sådan føles det i hvert fald…

Had/kærlighedssituationen med menstruationskoppen går tilbage til dengang, hvor OrganiCup kun lige var kommet på hylderne i Matas-butikkerne. Dengang var koppen slet ikke kendt i Danmark, og man skulle enten kende en kopbruger eller de mørke kroge af internettet, hvis man overhovedet skulle have en chance for at vide, at der overhovedet fandtes noget, der hedder en menstruationskop. Jeg følte mig med andre ord rimelig meget som en first mover, da jeg svingede dankortet gennem maskinen og betalte for min allerførste menstruationskop.

At bruge koppen lød ret simpelt. Rengør, fugt, ind, ud. På mange måder minder det om så mange andre ting, der foregår “dernede”. Det kunne da ikke være så svært? I hvert fald syntes alle de YouTubere, jeg havde set, at være så rutinerede, at de nærmest kunne indsætte koppen med lukkede øjne. I kid you not, én af dem filmede sig selv indsætte sin menstruationskop, og det tog under 30 sekunder!

Læs også: Den Ultimative Guide til Menstruationskopper

Min kamp med menstruationskoppen

Med så store forventninger til menstruationskoppen kan du nok forstå, at skuffelsen var stor, da koppen ikke på magisk vis foldede sig ud og skabte et instant vakuum i min vagina som beskrevet på internettet og pakken, koppen kom i. Tværtimod forblev koppen stædigt sammenfoldet i mit underliv.

I begyndelsen var jeg overbærende og vendte og drejede tålmodigt på den for at få den til at folde sig ud. Var den helt på tværs, tog jeg koppen ud og prøvede en anden foldeteknik, men lige lidt hjalp det. Selv når jeg troede, at koppen sad korrekt, kunne der gå et par timer, inden den igen var foldet fuldstændig sammen, så jeg blødte ved siden af. At være kopbruger var for mit vedkommende på ingen måde worry free, som producenterne reklamerede med.

Efter fire måneder lagde jeg koppen på hylden og gav mit underliv en pause fra de timelange sessioner på badeværelset. Men jeg holdt aldrig op med at elske koppen. For hver veninde, der kom til mig og jublede over koppen, blev jeg mere og mere sikker på, at det nok også skulle lykkes for mig en dag.

Ny kop, nyt håb

Nu har jeg så omsider købt en ny kop, som jeg både frygter en smule og glæder mig til at prøve. Efter lang tids overvejelser og sammenligninger af kopper på nettet faldt valget på den store kop fra Lunette, som kan fås i udvalgte Monki-butikker herhjemme. Sammenlignet med min gamle OrganiCup er den betydeligt fastere i det og har en tykkere ring ved åbningen, som skulle hjælpe med at få koppen til at sidde ordentligt. Og så er den pink!

Ifølge min Clue app har jeg menstruation om en uge, så der skal min nye menstruationskop indvies. Jeg sender masser af lækre vibes til min kop på en mindre I love you-agtig måde end Ted fra How I Met Your Mother og krydser fingre for, at den virker!

Læs også: 5 gode grunde til at tracke din cyklus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Indtast søgeord her